Over ons


Als Munstergeleense vereniging proberen we om in te zetten op zoveel mogelijk Munstergeleense activiteiten. Zo speelden we tijdens de optocht van de wijnfeesten, ondersteunen we de handbalvereniging bij moeilijke en spannende wedstrijden en zijn wij altijd bereid te spelen op een activiteit georganiseerd in ons dorp. Daarnaast liepen we enkele jaren samen met een horde kinderen met versierde fietsen op Koninginnedag in Ophoven.

Echter buiten de activiteiten in de zomer zijn we uiteraard het meest actief tijden de vastelaovend. Zo halen wij samen met de raad van elf de Prins thuis op voor zijn receptie en de zitting. Zijn we al jaren trouw deelnemer aan de alom bekende leedjesaovend, assisteren het kinjercomitee tijdens de opening van de kinjerzitting. Op de zaterdag voor de officele vastelaovend gaan we samen met de raad van elf naar een aantal receptie’s. Tijdens de grote optocht op maandag en de Kènjeroptocht op dinsdag trekken we samen met al die andere deelnemers door de munstergeleense straten. Uiteraard zijn onze klanken ook te bewonderen na de optocht in het gemeenschapshuis en s‘avonds in de cafés.

Door de jaren heen zijn we de grenzen van Munstergeleen ontgroeid. Zo acteren we jaarlijks op een aantal zaate hemeniekes treffen, begeleiden we de prins van de Heikneuters (Lindenheuvel) en de prins van de heibuurkes (Lindenheuvel) naar hun receptie. Ook spelen we in diverse zorgcentra tijdens het vastelaoves seizoen. Tevens is er in 2013, 2015, en 2017 deel genomen aan het LKZH (Limburgs Koncours Zaate Hermenieke’s)

Buiten dit alles hebben we natuurlijk ook nog onze eigen activiteiten. Zo sluiten we het seizoen in Mei af met een activiteit voor alle familieleden en starten het seizoen in september met een gezellige barbecue, waar ook alle familieleden van harte welkom zijn.